FAZOLKOVÁ POHANKA
Ingredience
- 1 hrníček pohanky
- 600 g fazolových lusků
- 1 cibuli
- 1/2 citrónu
- 1/2 lžičky másla
- 1 lžička lněného oleje
- sůl podle chuti
Instrukce
- Pohanku v cedníku důkladně propereme a zbavíme drobných nečistot. Nasypeme do menšího hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme na mírnějším ohni zhruba 8 minut. Poté hrnec zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odstát. Podle potřeby během vaření můžeme vodu dolít nebo scedit. Fazolové lusky zalijeme horkou vodou, osolíme a necháme povařit doměkka. Na másle osmahneme cibulku, stáhneme z ohně, přimícháme fazolové lusky, uvařenou pohanku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou.
Zajímavý recept. Musím někdy zkusit.
Budu ráda 😉
mňam… mám je moc ráda
Jj taky.
zelené fazolky jsem měla zrovna dneska k obědu… bez pohanky, ale jistě by mi chutnala i ta .-)
my je s pritelem taky moc muzeme, kupuji i zamrazene a delame s masem….