Go Back
+ servings

FAZOLKOVÁ POHANKA

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 hrníček pohanky
  • 600 g fazolových lusků
  • 1 cibuli
  • 1/2 citrónu
  • 1/2 lžičky másla
  • 1 lžička lněného oleje
  • sůl podle chuti

Instrukce

  • Pohanku v cedníku důkladně propereme a zbavíme drobných nečistot. Nasypeme do menšího hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme na mírnějším ohni zhruba 8 minut. Poté hrnec zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odstát. Podle potřeby během vaření můžeme vodu dolít nebo scedit. Fazolové lusky zalijeme horkou vodou, osolíme a necháme povařit doměkka. Na másle osmahneme cibulku, stáhneme z ohně, přimícháme fazolové lusky, uvařenou pohanku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou.