Rajčatový tataráček
Ingredience
- 4 středně velká rajčata
- 1 malá cibule drcená nebo nasekaná nadrobno
- 2 stroužky česneku drcené nebo nasekané nadrobno
- 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
- 1 lžička balzamikového octu
- 2 lžičky extra panenského olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Instrukce
- Rajčata důkladně omyjte. Odstraňte stonky a nakrájejte je na malé kostky. Aby byl tatarák co nejjemnější, zbavte se také větších semínek.
- V misce smíchejte nasekanou cibuli, česnek a petržel s nakrájenými rajčaty.
- Přidejte balzamikový ocet a olivový olej do mísy s rajčaty a promíchejte, aby se všechny ingredience dobře propojily.
- Do směsi dle chuti nasypte sůl a čerstvě mletý pepř.
- Připravený pokrm dejte na třicet minut odpočinout do ledničky.
- Podávejte s čerstvým pečivem.
Super recept 🙂
mám ráda zeleninové tataráčky, dělala jsem třeba cuketový nebo řepový .-)
Tataráček vypadá skvěle. Musím vyzkoušet. Zrovna nám dozrávají rajčata.