Bramboračka
Ingredience
- 1.5 l
- vody
- 500 g
- brambor
- 1
- větší cibule
- 1
- větší mrkev
- 0.5
- celeru
- 1
- hrst sušených hub
- 3 lžíce
- másla
- 3 lžíce
- mouky
- 1 lžíce
- majoránky
- 2
- stroužky česneku
- 3
- kuličky nového koření
- 1
- bobkový list
- 1 lžička
- kmínu
- sůl
Instrukce
- 1
- Sušené houby dáme do misky a zalijeme je hrnkem vroucí vody. Necháme je pak nabobtnat asi 15 minut. Zeleninu a brambory si očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli na drobné kostičky.
- 2
- V hrnci zpěníme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Zasypeme moukou a za stálého míchání pražíme asi 3 minuty. Zalijeme vodou, do hrnce přidáme všechnu zeleninu, houby, nové koření, kmín, bobkový list a osolíme.
- 3
- Přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do změknutí zeleniny a brambor. Na konci odstavíme a vmícháme rozdrcený česnek a majoránku. Naposledy ochutnáme, odstraníme bobkový list a nové koření. Podle potřeby dochutíme solí a podáváme.
Krásně vypadá. Dnes se ji chystám také uvařit.
já asi zítra nebo v pátek 🙂
Tyjo, dala bych si! Navíc počasí je spíš podzimní než letní, tudíž to spolu báječně ladí. 🙂
přesně, já mám chuť na polévku, vždy když je zima.
Teď navečer ale nám už sluníčko zatopilo, je to paráda, po tolika dnech zimy a dešťů 🙂
No pane, ta je, budu muset brzy naplánovat, dostala jsem na ni chuť, ale ještě stále dojídáme plněné papriky…
Hlavně brzy budou hřibečky 🙂
to už se moc těšíme 🙂