Jablíčkové bábovičky s agarem
Ingredience
- asi 1kg jablek
- 100-120 g hrozinek čím sladší jablka, tím méně hrozinek
- 1 sáček práškového agaru asi 2 polévkové lžíce
- mini špetička soli
- špetka skořice
- 1-2 hřebíčky nemusí být
Instrukce
- Hrozinky dobře propláchneme na sítu a dáme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme na kousky pokrájené a jadřinců zbavené jablíčka. Zalijeme asi půl litrem vody, aby ovoce i hrozinky byly ponořené a malinkou špetičku soli, vaříme asi 20 minut.
- Když je ovoce a hrozinky uvařené, vyndáme hřebíčky a pomocí tyčkového mixéru vše rozmixujeme na hladkou hmotu, přidáme celý sáček agaru, který do hmoty zamixujeme. Vrátíme hrnec na plotnu, počkáme až se začne vařit, pak okamžitě sundáme z ohně a naléváme do předem připravených mističek. Dáme vychladit do ledničky. Dezert během asi 1-2 hodin krásně ztuhne.
Vypadají krásně.
Děkuji moc.
to může být dobrota 🙂
Aspon trosku zmena 🙂