Vepřová kýta v kapustě
Ingredience
- 1/2 kapusty nakrájet na proužky
- 500 g vepřové kýty nakrájet na kostičky
- 1 cibule najemno
- 1/2 l vývaru /např. zeleninový/
- sůl pepř, drcený kmín, červená paprika, česnek
- 2 lžíce řepkového oleje
na jíšku:
- proužek másla
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
Instrukce
- Do hrnce na rozpálený olej dáme orestovat cibulku, hned posolíme, aby se nespálila
- Přidáme malé kousky masa, další koření až na česnek.
- Vhodíme kapustu a poté podlijeme horkým vývarem a pod pokličkou za občasného míchání dusíme.
- Když je maso i kapusta měkké, dochutíme a přidáme jemnou máslovou jíšku.
- Já jsem pro chuť přidala 3 stroužky prolisovaného česneku
- Podáváme s vařeným bramborem
Velice chutné
děkuji… jednou za čas je to dobrota veliká 🙂
kapustový krém, to vůbec neznám!!!!
Vypadá to lákavě.
byla to dobrota, manžel se mě ptal, proč to nedělám častěji 🙂
Tak i tohle bychom si s manželem dali. 🙂
není těžké toto uvařit, a pokud máte papíňák, je to za 15 min. měkké a hotové za 20 🙂
S tímto kastrolem jsem se zatím nenaučila vařit. Bojím se ho… Opravdu. 😀
Věřím Anet, mně se to sice nikdy nestalo, ale znám pár lidí, kterým tlakový hrnec vybouchl a doslova měli vymalováno. Já jsem z domova byla zvyklá ho používat asi už od 18.ti let, ovšem respekt k němu mám stále, to přiznávám.
To by mi chutnalo, horší by bylo u přítele, chlap a kapusta, to nejde moc k sobě 😀
Neli, můj muž si pochutnal, měli jsme i kapustovou polévku, a ještě ze zbytku kapusty manžel připravil těsto na placky..
Mnam, mam dneska na to neskutecnou chut, to mi nedelejte, asi budu muset jit do obchodu 😀
jojo, chutě, ty jsou někdy zrádné 🙂
Jedeme na oslavu na víkend, tak jsem si poručila kapustový krém 😀