Kapusta, to je zelenina, kterou mám ráda, ale většinou mě odradí dvou až tříkilové hlavy v obchodě. V týdnu jsem ale sehnala jen 1,5 kg (celé za 29 Kč), tak jsem do toho šla.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 55 minutesmin
Porce 4porce
Uvařila Lenka Hudečková
Ingredience
1/2kapusty nakrájet na proužky
500gvepřové kýty nakrájet na kostičky
1cibule najemno
1/2lvývaru /např. zeleninový/
sůlpepř, drcený kmín, červená paprika, česnek
2lžíce řepkového oleje
na jíšku:
proužek másla
2lžíce hladké špaldové mouky
Instrukce
Do hrnce na rozpálený olej dáme orestovat cibulku, hned posolíme, aby se nespálila
Přidáme malé kousky masa, další koření až na česnek.
Vhodíme kapustu a poté podlijeme horkým vývarem a pod pokličkou za občasného míchání dusíme.
Když je maso i kapusta měkké, dochutíme a přidáme jemnou máslovou jíšku.
Já jsem pro chuť přidala 3 stroužky prolisovaného česneku