Go Back
+ servings

Vepřová kýta v kapustě

Vytisknout recept
Kapusta, to je zelenina, kterou mám ráda, ale většinou mě odradí dvou až tříkilové hlavy v obchodě. V týdnu jsem ale sehnala jen 1,5 kg (celé za 29 Kč), tak jsem do toho šla.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 55 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1/2 kapusty nakrájet na proužky
  • 500 g vepřové kýty nakrájet na kostičky
  • 1 cibule najemno
  • 1/2 l vývaru /např. zeleninový/
  • sůl pepř, drcený kmín, červená paprika, česnek
  • 2 lžíce řepkového oleje

na jíšku:

  • proužek másla
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky

Instrukce

  • Do hrnce na rozpálený olej dáme orestovat cibulku, hned posolíme, aby se nespálila
  • Přidáme malé kousky masa, další koření až na česnek.
  • Vhodíme kapustu a poté podlijeme horkým vývarem a pod pokličkou za občasného míchání dusíme.
  • Když je maso i kapusta měkké, dochutíme a přidáme jemnou máslovou jíšku.
  • Já jsem pro chuť přidala 3 stroužky prolisovaného česneku
  • Podáváme s vařeným bramborem