Česneková pomazánka

Vytisknout recept
Pomazánka je také dobrá na výlet nebo do práce, když nemáte šanci dát si teplé jídlo. Jednoduše rozřízněte housku, naplňte ji pomazánkou a zabalte s sebou do svačinového boxu nebo krabičky.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Celkový čas 10 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Tvrdý sýr; strouhaný. Můj tip je Eidam s obsahem tuku 30 % který nemá příliš výraznou chuť a není tak tučný. Sýr kupuju v bločku a strouhám si na struhadle před přípravou pomazánky. Další u nás oblíbenou variantou sýru je 30% Gouda. Méně se mi osvědčily uzené sýry nebo sýry s nasládlejší chutí typu Ementál nebo Madeland. Ty bývají v pomazánce dominantní a potlačí chuť česneku.
  • Česnek; čerstvý utřené nebo jemně prolisované stroužky
  • Majolka; čistá neochucená
  • Zakysaná smetana; nebo plnotučný řecký jogurt
  • Sůl; množství podle toho jak slaný je sýr, případně majolka
  • Pepř; černý čerstvě mletý

Instrukce

  • Sýr nastrouhejte najemno na struhadle.
  • Česnek oloupejte a utřete.
  • Do misky dejte sýr, česnek, majolku a zakysanou smetanu. Ochuťte pepřem a solí.
  • Vše promíchejte.
  • Česnekovo-sýrovou pomazánku nechte asi 30 minut odležet v chladu.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    takovou pomazánku jsem před mnoha lety dělala dost často… 🙂

  2. 5 stars
    Dobrý recept. Někdy vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account