Česneková pomazánka
Ingredience
- Tvrdý sýr; strouhaný. Můj tip je Eidam s obsahem tuku 30 % který nemá příliš výraznou chuť a není tak tučný. Sýr kupuju v bločku a strouhám si na struhadle před přípravou pomazánky. Další u nás oblíbenou variantou sýru je 30% Gouda. Méně se mi osvědčily uzené sýry nebo sýry s nasládlejší chutí typu Ementál nebo Madeland. Ty bývají v pomazánce dominantní a potlačí chuť česneku.
- Česnek; čerstvý utřené nebo jemně prolisované stroužky
- Majolka; čistá neochucená
- Zakysaná smetana; nebo plnotučný řecký jogurt
- Sůl; množství podle toho jak slaný je sýr, případně majolka
- Pepř; černý čerstvě mletý
Instrukce
- Sýr nastrouhejte najemno na struhadle.
- Česnek oloupejte a utřete.
- Do misky dejte sýr, česnek, majolku a zakysanou smetanu. Ochuťte pepřem a solí.
- Vše promíchejte.
- Česnekovo-sýrovou pomazánku nechte asi 30 minut odležet v chladu.
takovou pomazánku jsem před mnoha lety dělala dost často… 🙂
Dobrý recept. Někdy vyzkouším.
Mám radost 🙂 DÍKY.