Halloumi & grilovaný hermelín
Ingredience
- 3 ks sýru Halloumi
- olivový olej
- brusinky
- 3 ks přírodního hermelínu
- tymián
- bylinky/ grilovací koření
- směs salátových listů
- výhonky hrášku naklíčené výhonky kadeřávku červeného či ředkve
Instrukce
- Pokud nejste zastáncem této veganské variace, jako alternativa je pak grilovaný hermelín. Při přípravě hermelín pomažte olivovým olejem s bylinkami a grilovacím kořením. Následně vložte do alobalu, abyste zajistili, že během grilování zůstane v celku.
- Jak Halloumi, tak grilovaný hermelín je ideální podávat na salátovém lůžku. Oba výborně chutnají v kombinaci se sladkým, na talíři proto můžete ozvláštnit brusinkami, kuličkami rybízu či jiného drobného ovoce. Dozdobit pak lze výhonky a klíčky dle vaší preference.
- Snoubení vína
- “Právě pro sladké propojení tohoto pokrmu s vínem jsem vybral víno Habánské sklepy, Ryzlink rýnský, 2021, výběr z bobulí, pro jeho noblesní chuť sušených meruněk a květnatou vůni, přecházející do tónu lipového medu. Chuť působí sametově, plně s komplexní minerálností a lahodným zbytkovým cukrem. Víno má výraznou zlatavou barvu se slunečními odlesky,” zdůvodňuje svou volbu ředitel Habánských sklepů a enolog Petr Ptáček.
V obchode ho casto vidim no este som ho nekupila. Ako vidim tento recept musim to napravit.
Halloumi sýr miluji 🙂
Halloumi sýr i hermelín miluji. Výhodou je, že sýry jí i přítel, takže nemusím vymýšlet dva obědy!:) (Pro jednoho vegetariána a jednoho masožravce).
tak to se sýry fakt hodí!!! U nás naštěstí s manželem oba jíme stejná jídla, a za ty roky, co jsme spolu, jsme vaření vyladili. Taky by se našlo něco, co jeden nechce, ale… nemusí to být…
Sýr Halloumi jsem už jednou grilovala. Moc mi chutnal.
Haloumi sýr si občas koupíme na farmě, odkud mi chutná. Jednou jsem měla koupený v SM, a to mi nic neřeklo.
Miluju Halloumi! Ale pokud se nemílím momentálně na trhu není pod tímto názvem. Může pod tím vystupovat jen ten pravej kyperskej snad 🙂
Tak tyto sýry neznám, ale klasický nakládaný Hermelín mi chutná, to zas jo…
mně taky 🙂