První červnový den patří dětem! Pokud přemýšlíte, čím své ratolesti obdarovat, máme pro vás jednoduchou radu. To nejlepší, co jim můžete dát, je společně strávený čas. Co třeba vyrazit za kulturou? Nechystejte dětem divadelní nadílku a oslavte tak Den dětí. Vaše nejmenší potěší Hurvínek, stínohra, hudební inscenace od bratří Fromanů i kratší pohádky. Abychom vám to, co nejvíce usnadnili, vybrali jsme ty nejpopulárnější. 

Jaké představení pro děti určitě nevynechat?

Foto: se souhlasem Dramox

Hurvínek vám vleze až do obýváku

Hurvínka nejde nemilovat, jeho dobrodružství stále baví nejen nejmenší diváky a na Dramoxu patří mezi nejsledovanější. V představení Hurvínkova nebesíčka se můžete podívat, jak to dopadne, když se rozhodne naučit Žeryka mluvit lidskou řečí. V představení Hurvínkovo přání si zase vyzkouší, jaké to je být dospělý. Být malým klukem už ho totiž nebaví. A už vůbec ho nebaví sedět celý den v lavici, s oslíkem Hýkálkem se proto vydá do Oslova, kde se prý do školy nemusí. Podívejte, jak to s Hurvínkem mezi osly dopadne. A co ho čeká na cestě mezi středověké rytíře? Uvidíte v napínavém představení Hurvínkova kouzelná flétna. Mánička si potrpí spíš na módu, za krásné šaty by dala cokoliv. Touha ji nakonec dovede až do pekla, kde se dozvíte Jak s Máničkou šili všichni čerti.

Foto: se souhlasem Dramox

Od Dášeňky po dinosaury

Když se to narodilo, bylo to takové bílé nic… ze kterého se brzy vyklubalo rozpustilé štěně, co si získá každého! Příběh o nezbedné Dášeňce na divadelní prkna krásně přeneslo Divadlo Scéna. Divadlo DRAK vás zase učaruje poetickým příběhem o křehké dívce, na kterou nesmí dopadnout paprsek světla. Představení O bílé lani doprovází hudba Jiřího Vyšohlída, za kterou získal Cenu divadelní kritiky. Bratři Formanové zase spolu s Divadlem Lampion vytvořili nádhernou výpravnou inscenaci Šťastný princ. V Jihočeském divadle si pak v dobrodružném představení Ztracený svět užijete jedinečnou cestu do pravěku, kde na vás čekají dinosauři, které budete pouštět dětem pořád dokola.

Foto: se souhlasem Dramox

Louskáček z Národního divadla

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet přebývá Rákosníček, který už se těší, až vás zavede do světa plného pohádkových bytostí, humoru a písniček. A překrásnou hudbu P. I. Čajkovského si pak užijete v dětském představení Louskáček a Myšák Plyšák, které na jeviště přenesli tanečníci Baletu Národního divadla.

Foto: se souhlasem Dramox

Zdroj: Wikipedia Commons, Dramox

Tagy:
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Náš prcek je ještě malý, ale věřím, že za pár let se s ním už bude moci jít i do kina. Zatím ho baví příroda, stromy, voda, pískoviště, kde si své 2 roky a několik měsíců užívá 🙂

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Já doporučuji nově Šmoulí vesnice na výstavišti v Brně. Bude až do září.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account