Špaldová vánočka
Ingredience
- 70 ml vlažné vody
- Lžička medu
- 17 g droždí
- 90 g hladké špaldy
- Všechny suroviny smícháme a necháme na teplém místě vykynout.
Poté přidáme následující ingredience:
- 60 ml vody
- 60 g másla
- 60 g panely nebo jiného sladidla
- Špetka soli
- 260 g hladké špaldy
- Rozinky mandle
Instrukce
- Rozklepneme vajíčko, které rozšleháme a půlku přidáme to těsta. Vše důkladně smícháme a hněteme dokud nevznikne hladké těsto. Necháme nakynout.
- Po vykynutí upleteme vánočku, kterou potřeme zbytkem vajíčka. Můžeme posypat mandlemi. Troubu vyhřejeme na 200°C. Do rozpálené trouby vložíme vánočku a teplotu snížíme na 170°C. Pečeme cca 35min.
Krásná vánočka. Také ráda peču domácí vánočku s mandlemi a rozinkami.
Domácím vánočku máme hodně rádi. Chuťově úplně něco jiného než kupované. A je i větší. 😄
Krása, taky dělám svůj oblíbený recept, jen jsem změnila bílou mouku a dávám špaldovou, jako je v tomto receptu 🙂
tak to já též, nebo jí nakombinuji, ve výsledku to není nikterak poznat
Já se snažím už delší době obyčejné bílé mouce vyhýbat….
Domácí vánočka je nejlepší, máme svůj rodinný recept už po několik pokolení.
přesně tak, super….