Chřestová sezóna
Ingredience
- 20 menších chřestů
- 10 plátků slaniny
- 4 menší plátky celozrnného chleba
Instrukce
- Ještě před samotným grilováním můžete chřest spařit. Na grilu mu pak bude stačit jenom chvilka a navíc spařením dostane krásnou živou zelenou barvu. Není to ale nutné, takže jestli chcete, druhý bod vynechejte a začněte až tím třetím. Každou nožičku chřestu omyjte a ulomte jí spodní dřevitý konec. Konce nevyhazujte, ale přihoďte je do zeleninového vývaru nebo zamrazte na později.
- V hrnci se širokým dnem nechte lehce vařit vodu. Do velké mísy si nachystejte studenou vodu s ledem. Chřest vhoďte na minutu do vařící vody, poté ho hned přendejte do té ledové a ven. Tím získá nádhernou zelenou barvu a je připravený k zamražení nebo k dalšímu použití.
- Polovinu chřestů obalte ve slanině a dejte je na rozpálený gril a rovnou k nim přidejte i druhou půlku chřestu bez slaniny. Grilujte, než je slanina křupavá a chřest má na sobě typické grilovací proužky 🙂
- Grilovaný chřest ve slanině podávejte hned po vytažení z grilu společně s plátky opečeného celozrnného chleba.
Také musím vyzkoušet, s tou slaninou to bude dobrota.
Chřest jsem ještě nikdy neochutnala. Zrovna jsem koukala před chvílí do letáku a jeden nejmenovaný řetězec ho má mít nyní v akci, tak se po něm podívám.
Ano je sezóna, tak už se dá i koupit za přijatelnou cenu.
No tak bohužel, v obchodě ležel poslední jeden olámaný svazek, tak snad jindy…
Už jsem viděla chřest, za dobrou cenu (50), ale byl napůl shnilý…. tak to i za 10 korun by byl drahý…, tak jsem si ho nechala ujít…
To chápu.