Hraběnčiny řezy v lehčí variantě

Vytisknout recept
Peču hodně alternativně, často používám kukuřičnou mouku
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 400 g hladké kukuřičné mouky
  • 250 g másla nebo Hery
  • 4 žloutky
  • 50 g cukru moučka
  • 3/4 prášku do pečiva

Dále:

  • 4 větší jablka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 –2 lžíce medu
  • skořice podle chuti
  • 4 bílky

Instrukce

  • Do mouky prosáté s práškem do pečiva nasekáme tuk, přidáme žloutky
  • a cukr a rychle zpracujeme těsto. Třetinu těsta vložíme do sáčku a odložíme
  • přibližně na hodinu do mrazničky.
  • Zbytek necháme uležet v chladničce.
  • Jablka nastrouháme nahrubo.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh s pomocí špetky soli
  • Těsto rozválíme na nízký plech s papírem na pečení (těsto je nízké a tenké),
  • na ně klademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, případně vanilkovým cukrem.
  • Sníh natřeme na jablka a na něj nastrouháme těsto z mrazničky.
  • Plech vložíme do trouby a při 180 °C pečeme dozlatova, zhruba 35-40 minut.
  • Tento čas je pouze orientační podle vaší trouby..
9 Komentářů
  1. Mňam, dala bych si hned. Jen zas musím počkat, až si od rodičů dovezeme jablka.

  2. NelaVávrová 2 roky ago

    v dětství jsem milovala, teď už si raději dám trošku lehčí a sýrové ne krémové, vláčné…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account