Hraběnčiny řezy v lehčí variantě
Ingredience
- 400 g hladké kukuřičné mouky
- 250 g másla nebo Hery
- 4 žloutky
- 50 g cukru moučka
- 3/4 prášku do pečiva
Dále:
- 4 větší jablka
- 1 vanilkový cukr
- 1 –2 lžíce medu
- skořice podle chuti
- 4 bílky
Instrukce
- Do mouky prosáté s práškem do pečiva nasekáme tuk, přidáme žloutky
- a cukr a rychle zpracujeme těsto. Třetinu těsta vložíme do sáčku a odložíme
- přibližně na hodinu do mrazničky.
- Zbytek necháme uležet v chladničce.
- Jablka nastrouháme nahrubo.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh s pomocí špetky soli
- Těsto rozválíme na nízký plech s papírem na pečení (těsto je nízké a tenké),
- na ně klademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, případně vanilkovým cukrem.
- Sníh natřeme na jablka a na něj nastrouháme těsto z mrazničky.
- Plech vložíme do trouby a při 180 °C pečeme dozlatova, zhruba 35-40 minut.
- Tento čas je pouze orientační podle vaší trouby..
Rychlá dobrota.
no že by zrovna rychlá bych neřekla, ale dobrota to je.
Mňam, dala bych si hned. Jen zas musím počkat, až si od rodičů dovezeme jablka.
jasně, je to taková sváteční dobrota…
v dětství jsem milovala, teď už si raději dám trošku lehčí a sýrové ne krémové, vláčné…
Tato verze je lehká, jen toho másla je tam dost, no 🙁
Tak tu moc nerozumím tomu….jak jsou myšleny Hraběnčiny řezy sýrové a ne krémové…., však v nich není žádný krém
jen vrstva jablek 🙂
a u nás vše bez cukru…nebo minimum 🙂
no právě….