Těstoviny se slupkami okurek
Ingredience
- gnocchi těstoviny
- slupky ze 2 okurek
- zelená část 2 jarních cibulek
- 1 salátová řepa Chioggia
- 2 stroužky česneku
- 75 g tempehu
- olej
- konopná semínka
- 1 lžička černých sezamových semínek
- 1 lžička bílých sezamových semínek
- sůl
- pepř
Instrukce
- V pánvi rozpalte olej, přidejte tempeh a řepu Chioggia nakrájenou na kostičky. Lehce orestujte.
- Přidejte nasekaný česnek, sezamová semínka a znovu osmahněte.
- Přidejte nasekané slupky okurek a listy jarní cibulky. Osolte, opepřete, promíchejte a pár minut osmahněte.
- Uvařte těstoviny, do pánve k orestované zelenině přidejte 3 lžíce vařící vody z těstovin a uvařené těstoviny, promíchejte a na prudkém ohni ještě několik sekund restujte.
- Podávejte posypané konopnými semínky a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.
Tak uhorky nešúpem jem aj s nimi
Zajímavý recept. Vyzkouším.
já bych asi slupky od okurek zvládla, ale neznám salátovou řepu Chioggia a nemusím tempeh
škoda…
zajímavé, já slupky z okurek nejím, jsou na mě moc těžké… takže okurky si loupu…
no je fakt, že člověk taky okurku jí povětšinou syrovou, tady se to tepelně upraví, tak to ve výsledku bude jako vaření s neoloupanou cuketou…