Celozrnné krémové špagety
Ingredience
- 200 g celozrnných špaget
- košťál z brokolice
- brokolice
- 2 stroužky česneku
- zbytky bulvy fenyklu
- olivový olej
- citrónová kůra z bio citrónu
- piniové oříšky
- sůl
- pepř
- lístečky fenyklu na dekoraci
Instrukce
- Očistěte fenykl a brokolici. Dejte stranou odřezky. Koštál brokolice oloupejte.
- Tyto zbytky nakrájejte na menší kusy, dejte na pánev, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne.
- Až se vyvaří voda, přidejte olej, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru, prolisovaný česnek a lehce osmahněte. Znovu přidejte trošku vody a nechte trochu vychladnout. Poté vše rozmixujte na krém.
- Napařte brokolici.
- Opražte na sucho piniové oříšky.
- Uvařte špagety a po uvaření je přidejte do pánve a promíchejte s krémem.
- Naservírujte, přidejte napařenou brokolici a posypte piniovými oříšky, lístky fenyklu a přidejte stroužek citrónu, který si můžete na hotové jídlo vymačkat.
Zdravá a iste aj chutná dobrota
Zajímavý recept. Vyzkouším.
Budu moc ráda 🙂
To by mi mohlo chutnat. Díky za inspiraci.
Jsem ráda, že jsem zaujala, prosím, ať chutná 🙂
celozrnné těstoviny používáme již pár let. Zajímavý recept 🙂
Já ještě i žitné a špaldové 🙂