SUNOMONO
Ingredience
- 1/2 salátové okurky
- 4 cl rýžového octa
- lžička třtinového cukru
- 1/4 lžičky soli
- sezamová semínka
Instrukce
- Nejdříve si na malé pánvi nasucho zlehka orestujte sezamová semínka. Černá nebo bílá, nebo prostě která máte zrovna u ruky. V hrnečku rozmíchejte ocet s cukrem a solí, pořádně, aby se složky úplně rozpustily a propojily.
- Pokud nemáte k dispozici bio okurku, doporučuju vám slupku oloupat. Nedočkáte se sice tak pěkného vizuálního efektu jako s neoloupanou okurkou, ale zbavíte se tak zřejmě chemického ošetření, kterého se okurka v minulosti dočkala. Očištěnou okurku dále škrabkou nastrouhejte na dlouhé a tenké proužky. Ty v misce promíchejte s nálevem a nechejte dvě minuty odpočinout.
- Okurku namočenou v nálevu přendejte do misky, ve které ji budete servírovat a zasypejte sezamovými semínky. Jemně promíchejte a můžete podávat. Buď jako velmi dietní snack, nebo třeba jako lehkou přílohu k pečenému hermelínu.
Uhorku mám rada len tak samotnú
Moc dobré. Sezamová semínka máme rádi.
Ano, jsou i zdravé a zasytí 🙂
netuším, jak asi může chutnat rýžový ocet…, nikdy jsem ho neochutnala
Ten je hodně v asijských a japonských jídlech, chutná jak balzamico….
zajímavý, mám ráda semínka, dokonce jsem od kamarádky dostala i konopné semínko, tak asi zkusím…díky
Super, tak to je ideální šance.