Papoušková buchta

Vytisknout recept
Kategorie Dezert, Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 1 plech
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g hera
  • 300 g cukr krystal
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 5 ks vejce
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 300 g polohrubá mouka
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • 3 ks pudinkový prášek vanilka, jahoda, čokoláda

Poleva:

  • 300 g moučkový cukr
  • 3 lžíce mléko
  • 2 lžíce citronová šťáva

Instrukce

  • 1
  • Heru, cukr a vejce vyšleháme do pěny, přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem a umícháme hladké těsto. Rozdělíme ho na tři díly a do každého vmícháme jeden pudinkový prášek.
  • 2
  • Na hlubší plech vyložený papírem na pečení klademe lžíci střídavě hromádky těsta různých barev. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 - 20 minut a necháme vychladnout.
  • 3
  • Do mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme horké mléko a šťávu z citronu a důkladně vyšleháme do hladké polevy, kterou rozetřeme na vychladlý koláč.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Výborná buchta. Tak takové máme rádi.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Vypadá to krásně, jistě to musí být dobrota 🙂

  3. Jo, tak tato buchta byl kdysi dávno také hit, párkrát jsem jí v dobách minulých i pekla. Díky za připomenutí.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account