Papoušková buchta
Ingredience
- 250 g hera
- 300 g cukr krystal
- 1 balíček vanilkový cukr
- 5 ks vejce
- 250 ml smetana ke šlehání
- 300 g polohrubá mouka
- 1 balíček prášek do pečiva
- 3 ks pudinkový prášek vanilka, jahoda, čokoláda
Poleva:
- 300 g moučkový cukr
- 3 lžíce mléko
- 2 lžíce citronová šťáva
Instrukce
- 1
- Heru, cukr a vejce vyšleháme do pěny, přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem a umícháme hladké těsto. Rozdělíme ho na tři díly a do každého vmícháme jeden pudinkový prášek.
- 2
- Na hlubší plech vyložený papírem na pečení klademe lžíci střídavě hromádky těsta různých barev. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 - 20 minut a necháme vychladnout.
- 3
- Do mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme horké mléko a šťávu z citronu a důkladně vyšleháme do hladké polevy, kterou rozetřeme na vychladlý koláč.
vyzkouším.
Výborná buchta. Tak takové máme rádi.
Vypadá to krásně, jistě to musí být dobrota 🙂
Vím, že dětem se to líbilo, jak bylo barevné
Ano, je velmi.
Jo, tak tato buchta byl kdysi dávno také hit, párkrát jsem jí v dobách minulých i pekla. Díky za připomenutí.
Nemá ten zač 🙂