Pampeliškový sirup

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 1 sklenice
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g pampeliška květy
  • 1 l voda
  • 50 g cukr krupice
  • 100 ml citronová šťáva
  • 100 ml pomerančová šťáva

Instrukce

  • Okvětní lístky pampelišek zalijte vodou a přikryté hodinu povařte na mírném ohni. Nálev nechte do druhého odstát v chladu, poté přeceďte, pořádně vymačkejte květy a spolu s cukrem zahřejete, aby se úplně rozpustily. Přidejte pomerančovou a citronovou šťávu a nechte sirup vychladit.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrý sirup. Také jsem ho vařila. Byl super.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Také ho vařila moje maminka, první tchýně, pak i já. Ale dneska jsem na pampeliškový květ hodně alergická, takže se musím obejít bez sirupu-medu. Ale manžel ho každý rok dostává a použíává.

  3. Pampeliškový sirup, u nás se tomu říkal i pampeliškový med…Když jsem byla dítě, tak ho maminka vařila každý rok. Úplně se mi vybavilo, jak jsem chodila po zahradě a poctivě počítala jednotlivé hlavičky pampelišek, co jsem trhala do košíčku…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account