Zapečená vejce s barevnou zeleninou z jednoho pekáče
Ingredience
- červená řepa větší, případně pastinák nebo petržel 1 ks
- brambory větší, nebo 1 batát 2 ks
- ředkvičky 1 svazek
- olivový olej 1–2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- citron chemicky neošetřený 1 ks
- cibule malá 1 ks
- zelenina listová – špenát, polníček, kadeřávek a podobně 1 svazek
- cuketa 1 ks
- vejce 5–8 ks
- strouhaný parmazán nemusí být
- bylinky nebo jarní cibulka na posypání
- sůl
- pepř čerstvě namletý
Instrukce
- Troubu předehřejte na 200 °C. Nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory a ředkvičky na plátky promíchejte v pekáčku s 1 lžící oleje, špetkou soli a pepře, prolisovaným česnekem, šťávou z půlky citronu a navrch rozložte kolečka citronu a plátky cibule.
- Vložte do trouby a pečte 15 až 20 minut, až zelenina změkne, ale nerozvaří se.
- Vyndejte z trouby a do pekáče vsypte listovou zeleninu a na kolečka nakrájenou cuketu. Osolte, opepřete.
- V zelenině udělejte v rovnoměrných rozestupech pomocí vařečky nebo malé naběračky důlky, do kterých opatrně vyklepněte vejce, abyste nepoškodili žloutek. Chcete-li, posypte vejce nastrouhaným sýrem.
- Pekáč vraťte do trouby a pečte 10 až 14 minut, až bílek vajec zpevní, ale žloutek bude ještě vláčný.
- Podávejte posypané nakrájenými bylinkami a jarní cibulkou.
Také mám ráda tyto recepty. Vypadá to moc pěkně barevně.
a chutná 🙂
Parádní recept, to by mi chutnalo a navíc se u toho nenadělá s nádobím 🙂
Teď zrovna tuhle myšlenku píšu paní Lence, souhlasím.
tyhle recepty mám nejraději . Vše z jednoho hrnce 🙂
Tak tak. Paráda, žáadné nádobí, rychlovka, dobrůtka.