Troubu předehřejte na 200 °C. Nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory a ředkvičky na plátky promíchejte v pekáčku s 1 lžící oleje, špetkou soli a pepře, prolisovaným česnekem, šťávou z půlky citronu a navrch rozložte kolečka citronu a plátky cibule.
Vložte do trouby a pečte 15 až 20 minut, až zelenina změkne, ale nerozvaří se.
Vyndejte z trouby a do pekáče vsypte listovou zeleninu a na kolečka nakrájenou cuketu. Osolte, opepřete.
V zelenině udělejte v rovnoměrných rozestupech pomocí vařečky nebo malé naběračky důlky, do kterých opatrně vyklepněte vejce, abyste nepoškodili žloutek. Chcete-li, posypte vejce nastrouhaným sýrem.
Pekáč vraťte do trouby a pečte 10 až 14 minut, až bílek vajec zpevní, ale žloutek bude ještě vláčný.
Podávejte posypané nakrájenými bylinkami a jarní cibulkou.