Roštěnky alá Lenka
Ingredience
- 4 plátky hovězí roštěnky nebo zadního
- 1 cibule
- 2 lžíce hořčice
- hovězí vývar nebo vodu na podlití
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
- sůl pepř
- 2 lžíce oleje nebo sádla
Instrukce
- Hovězí maso si umyjeme, nařízneme okraje a rozklepeme paličkou.
- Osolíme a opepříme,
- Potřeme hořčicí a zlehka obalíme v hladké mouce.
- Do tlakového hrnce dáme rozehřát tuk a na něm orestujeme cibulku.
- Nespálit, ale musí být tmavší.
- Poklademe plátky a zprudka je z obou stran opečeme.
- Zalijeme vývarem nebo vodou, odlepíme ode dna.
- Zavřeme papíňák a když začne syčet, stáhneme ho a takto maso děláme 25 min.
- Po tomto čase mám vždy maso měkké, až se skoro rozpadá.
- Maso vyndáme, a omáčku dochutíme (podle potřeby ještě přidáme hořčici, sůl, pepř,atd)
- A zahustíme.
- Když se nám chuť stále nezdá OK, přidáme lžíci sojové omáčky.
- Podáváme nejčastěji s rýží, ale lze i s knedlíkem.
Vypadá to pěkně, ale také si teď necháme chuť zajít. Vařím raději vepřové nebo kuřecí.
Nadi, nedivím se, ty ceny jsou šílené 🙁
Krásný název, pobavilo mě to… S tou cenou je to šílené. Můj přítel také miluje hovězí na houbách a už ho omezujeme 🙁
Šli jsme se v pondělí podívat k nám do masny, chtěla jsem maso na polévku a pak na plátky (na roštěnky nebo na ptáčky)….no a odešli jsme – Polévkové v AKCI za 199 Kč!!!! A nějaké zadní za 299 Kč, to mi přijde opravdu šílené…
No jsem opravdu ráda, že to máme do Polska jen pár km. Sice hovězí maso nemusíme, ale i to další tam vyjde o hodně levněji.
Hovězí nám doma nic neříká, nekupuji ho už dlouhá léta…nicméně “plátky” obdobně dělávám z kuřecího či krůtího masa.
Také v dnešní době volíme alternativu…
prima 🙂