Hovězí maso si umyjeme, nařízneme okraje a rozklepeme paličkou.
Osolíme a opepříme,
Potřeme hořčicí a zlehka obalíme v hladké mouce.
Do tlakového hrnce dáme rozehřát tuk a na něm orestujeme cibulku.
Nespálit, ale musí být tmavší.
Poklademe plátky a zprudka je z obou stran opečeme.
Zalijeme vývarem nebo vodou, odlepíme ode dna.
Zavřeme papíňák a když začne syčet, stáhneme ho a takto maso děláme 25 min.
Po tomto čase mám vždy maso měkké, až se skoro rozpadá.
Maso vyndáme, a omáčku dochutíme (podle potřeby ještě přidáme hořčici, sůl, pepř,atd)
A zahustíme.
Když se nám chuť stále nezdá OK, přidáme lžíci sojové omáčky.
Podáváme nejčastěji s rýží, ale lze i s knedlíkem.