Go Back
+ servings

Roštěnky alá Lenka

Vytisknout recept
Milujeme hovězí... ale můžeme si ho dovolit čím dál méně často :-(
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 4 plátky hovězí roštěnky nebo zadního
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • hovězí vývar nebo vodu na podlití
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky
  • sůl pepř
  • 2 lžíce oleje nebo sádla

Instrukce

  • Hovězí maso si umyjeme, nařízneme okraje a rozklepeme paličkou.
  • Osolíme a opepříme,
  • Potřeme hořčicí a zlehka obalíme v hladké mouce.
  • Do tlakového hrnce dáme rozehřát tuk a na něm orestujeme cibulku.
  • Nespálit, ale musí být tmavší.
  • Poklademe plátky a zprudka je z obou stran opečeme.
  • Zalijeme vývarem nebo vodou, odlepíme ode dna.
  • Zavřeme papíňák a když začne syčet, stáhneme ho a takto maso děláme 25 min.
  • Po tomto čase mám vždy maso měkké, až se skoro rozpadá.
  • Maso vyndáme, a omáčku dochutíme (podle potřeby ještě přidáme hořčici, sůl, pepř,atd)
  • A zahustíme.
  • Když se nám chuť stále nezdá OK, přidáme lžíci sojové omáčky.
  • Podáváme nejčastěji s rýží, ale lze i s knedlíkem.