Masový koláč
Ingredience
- 6 vajec
- 20 dkg sýru na strouhání
- 6 stroužků česneku
- 250 g kvalitní šunky v celku
- sůl pepř, zelenou nať podle chutí
- máslo na vymazání formy
Instrukce
- Vejce rozklepneme do mísy, osolíme, opepříme.
- Přidáme na kostičky nakrájenou šunku.
- Dále pak nastrouhaný sýr.
- Zasypeme hojně petrželkou a pažitkou.
- Promícháme, dochutíme.
- Formu na pečení vymažeme máslem.
- Hmotu tam nalijeme a dáme do předehřáté trouby.
- Pečeme asi na 160 st. 30 - 35 min. do zlatova
- Podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo studené.
Vypadá krásně a bez mouky, to musím zkusit.
právě, říkali jsme tomu doma masový syrek (naučila mě první tchýmě) a dělali jsme to na Velikonoce…
Koláč bude jistě dobrý. Vypadá skvěle.
děkuji Nadi
jasně, ale my spíš preferujeme tu šunku 95% 🙂
Mňam, to by mi chutnalo….místo šunky by jistě šel dát i zbytek pečeného kuřecího masa, nebo uzené….