Domácí perník a jablky
Ingredience
- 1 hrnek špaldové mouky hladké
- 1 hrnek kukuřičné mouky hladké
- 1 prášek do perníku
- 3 lžíce jablečné vlákniny
- 3 lžíce kakaa
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 1 hrnek vlažného mléka
- 3 lžíce medu
- 2 jablka
Instrukce
- Suché ingredience smícháme v míse a poté přidáme olej, mléko a tekutý med.
- Uděláme hladké těsto.
- Jablka (cuketu, mrkev) si nastrouháme na hrubším struhadle a jemně přidáme do těsta.
- Přendáme do pečící formy s peč. papírem a dáme upéct do předehřáté trouby.
- Pečeme asi 35 - 40 min. na 160-170°C.
- Perník vyzkoušíme špejlí, je-li suchá, je hotovo.
- Protože my doma nechceme ani perník promazaný džemem ani s čokoládovou polevou, posypala jsem ještě před pečením vršek perníku mandlovými plátky.
Perník máme rádi. Také dělám.
je to ještě celé, jen jsem nakrájela na focení, tak ať přijede… kávu taky máme 🙂
Určitě dobrota, ono na perníku snad ani nejde, co zkazit….jablečnou vlákninu tedy neznám…
Jablečnou vlákninu jsem koupila na Dianě, kde beru oříšky, může se přidat do jogurtů a pod. A já, když si vzpomenu, dám ji do pečení. Jako každá jiná vláknina má napomáhat tělu a hlavně střevům. Což my potřebujeme.
Díky za dovzdělání….
Tohle miluje můj přítel… ten by Vám ruky zulíbal 😀