Přírodní krůtí svíčková
Ingredience
- vykoštěná krůtí stehna 2 ks cca 800 g
- rostlinný olej 1–2 lžíce
- cibule 2 ks
- mrkev 3 ks
- celer ½
- kořenová petržel 1 ks
- bobkový list 2 listy
- celé nové koření
- čerstvý tymián
- sůl
- čerstvé namletý černý pepř
- vařená divoká rýže k podávání 200 g
Instrukce
- Očistíme kořenovou zeleninu, vše nakrájíme na kostičky a necháme prozatím stranou. Stehna osolíme a opepříme, každé zvlášť srolujeme, svážeme provázkem a takto připravená je v hrnci opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Poté maso vyndáme a uchováme v teple.
- Na výpeku osmahneme cibuli, přidáme připravenou kořenovou zeleninu a směs opékáme ještě cca 2 minuty. Následně vrátíme maso do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a tymián a dochutíme solí a pepřem. V závěru vše podlijeme horkou vodou tak, aby maso bylo zcela ponořené a přivedeme k varu. Takto dusíme asi 50 minut dokud krůtí rolky nezměknou.
- Až budou dostatečně měkké vyndáme je společně s bobkovým listem a novým kořením stranou a rozmi×ujeme zeleninu do hladka.
- Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a divokou rýží.
- ----------
- Pokud po rozmi×ování zeleniny omáčka bude příliš hustá, přelijeme trochu vařící vody a vše znovu pečlivě promícháme.
Prima recept. Krůtí stehna máme rádi. Jsou lepší než prsa a lepší než kuřecí. Tak toto bych si ráda dala s tou rýží.
Super, jsem ráda, že jsem někoho potěšila a inspirovala…
Krůtí maso nijak extra nemusím, přijde mi dost suché, nicméně svíčkovou omáčku mám ráda a tudíž bych si s daným pokrmem jistě nějak poradila.
Krůtí se musí umět udělat, jinak je fakt suché…
Tak tohle mě neláká, vypadá to příliš suché, a to nemám ráda.
Právě, že je tam omáčka z kořeněné zeleniny.