Očistíme kořenovou zeleninu, vše nakrájíme na kostičky a necháme prozatím stranou. Stehna osolíme a opepříme, každé zvlášť srolujeme, svážeme provázkem a takto připravená je v hrnci opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Poté maso vyndáme a uchováme v teple.
Na výpeku osmahneme cibuli, přidáme připravenou kořenovou zeleninu a směs opékáme ještě cca 2 minuty. Následně vrátíme maso do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a tymián a dochutíme solí a pepřem. V závěru vše podlijeme horkou vodou tak, aby maso bylo zcela ponořené a přivedeme k varu. Takto dusíme asi 50 minut dokud krůtí rolky nezměknou.
Až budou dostatečně měkké vyndáme je společně s bobkovým listem a novým kořením stranou a rozmi×ujeme zeleninu do hladka.
Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a divokou rýží.
----------
Pokud po rozmi×ování zeleniny omáčka bude příliš hustá, přelijeme trochu vařící vody a vše znovu pečlivě promícháme.