Go Back
+ servings

Přírodní krůtí svíčková

Vytisknout recept
Kuchyně Česká
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • vykoštěná krůtí stehna 2 ks cca 800 g
  • rostlinný olej 1–2 lžíce
  • cibule 2 ks
  • mrkev 3 ks
  • celer ½
  • kořenová petržel 1 ks
  • bobkový list 2 listy
  • celé nové koření
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • čerstvé namletý černý pepř
  • vařená divoká rýže k podávání 200 g

Instrukce

  • Očistíme kořenovou zeleninu, vše nakrájíme na kostičky a necháme prozatím stranou. Stehna osolíme a opepříme, každé zvlášť srolujeme, svážeme provázkem a takto připravená je v hrnci opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Poté maso vyndáme a uchováme v teple.
  • Na výpeku osmahneme cibuli, přidáme připravenou kořenovou zeleninu a směs opékáme ještě cca 2 minuty. Následně vrátíme maso do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a tymián a dochutíme solí a pepřem. V závěru vše podlijeme horkou vodou tak, aby maso bylo zcela ponořené a přivedeme k varu. Takto dusíme asi 50 minut dokud krůtí rolky nezměknou.
  • Až budou dostatečně měkké vyndáme je společně s bobkovým listem a novým kořením stranou a rozmi×ujeme zeleninu do hladka.
  • Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a divokou rýží.
  • ----------
  • Pokud po rozmi×ování zeleniny omáčka bude příliš hustá, přelijeme trochu vařící vody a vše znovu pečlivě promícháme.