Plátky kachních prsíček na salátku z černé čočky s chorizem a dipem z chipotle papriček
Ingredience
- 2 ks kachní prso
- 300 g černé čočky
- 0,2 kg chorizo
- 1 ks mrkev
- 1 ks cibule
- 4 PL drcená rajčata
- 2 stroužky česneku
- 2 PL najemno nasekané listové petržele
- 2 PL najemno nasekané pažitky
dip:
- 2 PL chipotle pasty
- 4 PL majonézy
Instrukce
- Kůži očištěného kachního prsa nařízneme, osolíme, opepříme, na pánvi opečeme do zlatova ze všech stran. Prso pečeme na horkovzduch zhruba 10 minut na 200 °C (záleží na troubě a velikosti prsa) nebo metodou sous vide na 55 °C na 1,5h. Cibuli nakrájenou najemno a mrkev opečeme na pánvi do zlatova, přidáme chorizo nakrájené na malé kostičky, rozmačkané stroužky česneku a lehce zpěníme. Na závěr přidáme drcená rajčata a čočku uvařenou do měkka. Dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout. Z chipotle pasty a majonézy připravíme chipotle majonézu, dle potřeby dosolíme.
krása, kdo mě pozve? Ráda přijdu ochutnat 🙂
Tak tento recept se mi líbí. Ráda ochutnám.
Tak toto bude hodně dobré, nechala bych se pozvat, mňam.
oblizuji se… nádhera 🙂