Dopřejte si opravdový gurmánský zážitek, doplněný o skvělé víno, které se hodí přesně k této kombinaci chutí.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
2ks kachní prso
300gčerné čočky
0,2kgchorizo
1ks mrkev
1ks cibule
4PL drcená rajčata
2stroužky česneku
2PL najemno nasekané listové petržele
2PL najemno nasekané pažitky
dip:
2PL chipotle pasty
4PL majonézy
Instrukce
Kůži očištěného kachního prsa nařízneme, osolíme, opepříme, na pánvi opečeme do zlatova ze všech stran. Prso pečeme na horkovzduch zhruba 10 minut na 200 °C (záleží na troubě a velikosti prsa) nebo metodou sous vide na 55 °C na 1,5h. Cibuli nakrájenou najemno a mrkev opečeme na pánvi do zlatova, přidáme chorizo nakrájené na malé kostičky, rozmačkané stroužky česneku a lehce zpěníme. Na závěr přidáme drcená rajčata a čočku uvařenou do měkka. Dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout. Z chipotle pasty a majonézy připravíme chipotle majonézu, dle potřeby dosolíme.
Notes
Tip sommelierky Denisy Kolaříkové: „Obecně ke kachně a zvěřině doporučujeme podávat Víno Mikulov Sommelier Club Merlot, 2019, pozdní sběr. Jeho nádherně tmavě granátová barva se světle fialovým okrajem a dobrou viskozitou je doplněna vůní, kde můžeme najít tóny sušených švestek a černých třešní v kombinaci s hořkou čokoládou. Chuť vína je harmonická, krásně se v ní kombinuje jemná tříslovina s ovocnou chutí a středně dlouhým závěrem.“