CHLEBÍK S MAČKANOU DÝNÍ, HOŘČICÍ, PEČENÝM ZELÍM, JABLKY A LÍSKOVÝMI OŘECHY
Ingredience
- kváskový chléb
- 750 g dýně hokkaido
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice pokud nemáte hrubozrnnou, použijte dijonskou v polovičním množství
- ½ jablka
- 150 g červeného zelí
- koření skořice, chilli, pepř, kardamom nebo perníkové koření
- kokosový olej
- uzený tempeh
- lískové ořechy
Instrukce
- Mačkaná dýně
- Dýni nakrájejte na větší kostky, lehce omastěte olivovým olejem a pečte na pečícím papíru zhruba 20 minut na 200 °C.
- Jakmile je dýně úplně měkká, vyjměte ji z trouby a vidličkou rozmačkejte na pastu.
- Pár větších kousků není na škodu, ale cílem by měla být pomazánka, která má krémovou konzistenci a drží pohromadě.
- V případě, že je vaše dýně sušší, přidejte trochu vody a oleje podle potřeby.
- Vmíchejte hrubozrnnou hořčici a dosolte. Pamatujte, že na plátku chleba se chutě trochu stáhnou, můžete proto pomazánku udělat výraznější.
- Pečené zelí
- Zelí rozeberte na plátky a nakrájejte na trojúhelníčky o délce cca 5 cm.
- Promíchejte s kořením, lžičkou kokosového oleje a solí.
- Pořádně vše promasírujte a pečte v troubě, která je horká ještě po pečení dýně. Pečte do křupava.
- Zdobení chleba
- Jablko a tempeh nakrájejte na tenké plátky.
- Tempeh můžete na pánvi krátce nasucho opražit pro výraznější chuť.
- Na plátek opečeného chleba namažte silnou vrstvu mačkané dýně, ozdobte hojně zelím, tempehem, jablkem a zasypte nakrájenými lískovými ořechy.
pěkné, ale asi doma dělat nebudu
Zajímavý recept. Ráda bych vyzkoušela.
Ať Vám chutná 🙂
Jako jo, vypadá to hezky, ale kdyby mi to někdo naservíroval (bez těch lískáčů)..
Určitě jde i bez lískačů a místo toho vlašské, kešu atd…