Kočičí tanec
Ingredience
- 200 g ječných krup střední velikosti
- 200 g loupané červené čočky
- 1 středně velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g vysokoprocentní dušené šunky
- 1 vrchovatá lžička majoránky
- 1 vrchovatá lžíce sádla/ghíčka
- sůl dle chuti
Instrukce
- Kroupy několikrát propláchněte a dejte v dostatečném množství vody vařit. Totéž udělejte i s červenou čočkou. U obojího volte čas dle návodu na obalu, řádově se kroupy většinou vaří okolo 20 minut a čočka okolo 10 minut. Případně, pokud si chcete vaření pohlídat a ušetřit hrnec, můžete dát nejdříve vařit kroupy, a poté k nim přidat čočku tak, aby bylo oboje dovařeno společně. Oboje určitě řádně osolte již při vaření, sůl tak bude lépe vstřebatelná.
- Než se uvaří čočka a kroupy, připravte si ostatní suroviny. Cibuli nakrájejte najemno, stejně tak udělejte malé kostičky či nudličky i ze šunky. Česnek prolisujte či nasekejte nadrobno.
- V pánvi rozpalte sádlo či ghíčko a začněte na něm opékat cibuli a šunku. Až bude oboje mít zlatavou barvu, přidejte ještě česnek, krátce promíchejte a odstavte. Přidejte zcezenou čočku a kroupy, promíchejte, a dolaďte solí a majoránkou. V případě chuti můžete přidat ještě další česnek.
- Nezapomeňte při podávání zasypat čerstvými bylinkami, které jsou symbolem jara a Velikonoc.
Zajímavý a relativně jednoduchý recept. Vůbec si neumím představit, jak to může chutnat, ale určitě to bude dobrota:)
Vyzkoušíme
Zajímavý recept. Také ráda ochutnám.
zajímavé, asi bych to ochutnala, zní to dobře 🙂
Je to mńamka 🙂
Jo, tak toto by mi hodně chutnalo, znám to spíš s houbami a nebo s uzeným masem, ale ve výsledku je to jedno, co kdo má doma a co použije. Mňam.
Ano, tak tak… Souhlasím… Dá se i na Velikonoce i na Vánoce.