Česnekové krevety na olivovém oleji
Ingredience
- Krevety 200g
- Česnek 5 stroužků
- Olivový olej 1 lžíce
- Citronová šťáva 1 lžíce
- Chilli papričky dle chuti
- Sůl a pepř dle chuti
Instrukce
- Pokud máte mražené krevety, nejprve je rozmrazte. Krevety poté osušte a česnek si nakrájejte na tenké plátky.
- Na rozpálenou pánev přidejte lžíci olivového oleje a orestujte krevety do červena – přibližně 2-4 minuty.
- Přidejte česnek, chilli papričky, sůl a nechte ještě jednu minutu orestovat.
- Na závěr pokapejte citronovou šťávou, ihned podávejte.
- Doporučujeme jako přílohu grilovanou zeleninu nebo celozrné pečivo.
Krevety mám ráda a určitě tenhle recept vyzkouším. Jsem příznivcem zdravého životního stylu a nedávno jsem přešla na používání nového oleje v kuchyni. Hlavně se chci vyhnout nadměrnému používání nasycených tuků a raději vsázím na oleje s nenasycenými tuky, které jsou pro tělo mnohem prospěšnější. Mým nejnovějším objevem je avokádový olej a olej z lněných semínek.
Vypadají dobře
Krevety jsem jedla v Thajsku, moc dobré. Manžel je ale nemusí, tak je nedělám.
Vím, že se na jídlo “fuj” neříká, nicméně s tím česnekem raději poctivou českou topinku 🙂
Chápu…
Krevety ani jiné mořské potvory nejím…nic pro mne 🙂
Každý má rád něco jiného 🙂