Česnekové krevety na olivovém oleji

Vytisknout recept
Krevety jsou snadné na přípravu a přitom obsahuji velké množství bílkovin, minimum tuku a jsou dobrým zdrojem vitamínu D.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Krevety 200g
  • Česnek 5 stroužků
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Chilli papričky dle chuti
  • Sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Pokud máte mražené krevety, nejprve je rozmrazte. Krevety poté osušte a česnek si nakrájejte na tenké plátky.
  • Na rozpálenou pánev přidejte lžíci olivového oleje a orestujte krevety do červena – přibližně 2-4 minuty.
  • Přidejte česnek, chilli papričky, sůl a nechte ještě jednu minutu orestovat.
  • Na závěr pokapejte citronovou šťávou, ihned podávejte.
  • Doporučujeme jako přílohu grilovanou zeleninu nebo celozrné pečivo.
7 Komentářů
  1. Kamila Novotná 1 rokem ago

    Krevety mám ráda a určitě tenhle recept vyzkouším. Jsem příznivcem zdravého životního stylu a nedávno jsem přešla na používání nového oleje v kuchyni. Hlavně se chci vyhnout nadměrnému používání nasycených tuků a raději vsázím na oleje s nenasycenými tuky, které jsou pro tělo mnohem prospěšnější. Mým nejnovějším objevem je avokádový olej a olej z lněných semínek.

  2. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Vypadají dobře

  3. 5 stars
    Krevety jsem jedla v Thajsku, moc dobré. Manžel je ale nemusí, tak je nedělám.

  4. Vím, že se na jídlo “fuj” neříká, nicméně s tím česnekem raději poctivou českou topinku 🙂

  5. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Krevety ani jiné mořské potvory nejím…nic pro mne 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account