Go Back
+ servings

Česnekové krevety na olivovém oleji

Vytisknout recept
Krevety jsou snadné na přípravu a přitom obsahuji velké množství bílkovin, minimum tuku a jsou dobrým zdrojem vitamínu D.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Krevety 200g
  • Česnek 5 stroužků
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Chilli papričky dle chuti
  • Sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Pokud máte mražené krevety, nejprve je rozmrazte. Krevety poté osušte a česnek si nakrájejte na tenké plátky.
  • Na rozpálenou pánev přidejte lžíci olivového oleje a orestujte krevety do červena – přibližně 2-4 minuty.
  • Přidejte česnek, chilli papričky, sůl a nechte ještě jednu minutu orestovat.
  • Na závěr pokapejte citronovou šťávou, ihned podávejte.
  • Doporučujeme jako přílohu grilovanou zeleninu nebo celozrné pečivo.