Česnekové krevety na olivovém oleji
Vytisknout recept
Krevety jsou snadné na přípravu a přitom obsahuji velké množství bílkovin, minimum tuku a jsou dobrým zdrojem vitamínu D.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 5 minutes min
Celkový čas 15 minutes min
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová
- Krevety 200g
- Česnek 5 stroužků
- Olivový olej 1 lžíce
- Citronová šťáva 1 lžíce
- Chilli papričky dle chuti
- Sůl a pepř dle chuti
Pokud máte mražené krevety, nejprve je rozmrazte. Krevety poté osušte a česnek si nakrájejte na tenké plátky.
Na rozpálenou pánev přidejte lžíci olivového oleje a orestujte krevety do červena – přibližně 2-4 minuty.
Přidejte česnek, chilli papričky, sůl a nechte ještě jednu minutu orestovat.
Na závěr pokapejte citronovou šťávou, ihned podávejte.
Doporučujeme jako přílohu grilovanou zeleninu nebo celozrné pečivo.