Gulášová polévka z mletého masa
Ingredience
- 250 g mletého masa hovězí nebo směs
- 1 celá paprika
- 3 brambory
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 l zeleninový nebo masový vývar nebo voda
- sůl pepř, kmín, česnek, majoránka
- červená paprika
- uzená paprika
- zelené natě
Instrukce
- Dáme si rozehřát trochu oleje nebo sádla, přihodíme nakrájenou cibulku a orestujeme.
- Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho restujeme, dokud se nerozpadne na drobno.
- Osolíme, opepříme, přidáme kmín.
- Potom na kousky nakrájenou čerstvou papriku (asi nemusí být, ale my ji tam máme rádi).
- Také chvíli restujeme.
- Nakonec přidáme 2 lžíce červené papriky a asi 1 lžičku uzené. Promícháme.
- Já dala ještě zelenou nať libečku a petržele z mrazáku.
- Pak zalijeme vývarem, a necháme 30 minut vařit, aby maso bylo hotové a mělo správnou chuť.
- Potom do hrnce přidáme nakrájené brambory a vaříme 5-6 min, než změknou.
- Nakonec podle chuti (hodně) majoránky, několik stroužků česneku.
- K polévce podáváme pečivo, klidně může nahradit oběd.
Znám a moc dobrá
Polévka krásně vypadá. Také ji máme moc rádi.
super, Nadi :-). Ještě bude dneska s rohlíkem tmavým 🙂
Mňam, gulášovou polévku máme doma moc rádi.
my taky, ale zase tak často ji neděláme… manžel většinou použije kvalitní špekáčky, já zkusila s tou troškou mletého
No tak ono u nás to také častěji jak 2x do roka nebude….a s uzeninou, to je pak spíš ta Frankfurtská, byť je to prašť jako uhoď 🙂
Tak tohle není moje gusto, bohužel 🙁
nevadí, nelze se zavděčit vždy a všem 🙂
Pardon, ještě jsem zapomněla, že polévku (polévky) zahušťuji 2 -3 hrstmi vloček, které necháte jen krátce provařit…