Dáme si rozehřát trochu oleje nebo sádla, přihodíme nakrájenou cibulku a orestujeme.
Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho restujeme, dokud se nerozpadne na drobno.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín.
Potom na kousky nakrájenou čerstvou papriku (asi nemusí být, ale my ji tam máme rádi).
Také chvíli restujeme.
Nakonec přidáme 2 lžíce červené papriky a asi 1 lžičku uzené. Promícháme.
Já dala ještě zelenou nať libečku a petržele z mrazáku.
Pak zalijeme vývarem, a necháme 30 minut vařit, aby maso bylo hotové a mělo správnou chuť.
Potom do hrnce přidáme nakrájené brambory a vaříme 5-6 min, než změknou.
Nakonec podle chuti (hodně) majoránky, několik stroužků česneku.
K polévce podáváme pečivo, klidně může nahradit oběd.