Go Back
+ servings

Gulášová polévka z mletého masa

Vytisknout recept
Dobrá, chutná polévka, která vás zahřeje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 250 g mletého masa hovězí nebo směs
  • 1 celá paprika
  • 3 brambory
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninový nebo masový vývar nebo voda
  • sůl pepř, kmín, česnek, majoránka
  • červená paprika
  • uzená paprika
  • zelené natě

Instrukce

  • Dáme si rozehřát trochu oleje nebo sádla, přihodíme nakrájenou cibulku a orestujeme.
  • Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho restujeme, dokud se nerozpadne na drobno.
  • Osolíme, opepříme, přidáme kmín.
  • Potom na kousky nakrájenou čerstvou papriku (asi nemusí být, ale my ji tam máme rádi).
  • Také chvíli restujeme.
  • Nakonec přidáme 2 lžíce červené papriky a asi 1 lžičku uzené. Promícháme.
  • Já dala ještě zelenou nať libečku a petržele z mrazáku.
  • Pak zalijeme vývarem, a necháme 30 minut vařit, aby maso bylo hotové a mělo správnou chuť.
  • Potom do hrnce přidáme nakrájené brambory a vaříme 5-6 min, než změknou.
  • Nakonec podle chuti (hodně) majoránky, několik stroužků česneku.
  • K polévce podáváme pečivo, klidně může nahradit oběd.