Zimní salát
Ingredience
- Dýně hokkaido 400 g
- Růžičková kapusta 400 g
- Polníček 100 g
- Cizrna v nálevu 300 g
- Quinoa 160 g
- Mozzarella 2 balení
- Mandle plátky 20 g
- Olivový olej extra panenský 2 lžíce
- Sůl
- Pepř
- Mleté chilli
- Uzená paprika
Instrukce
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Do mísy dejte kapustičky, dýni nakrájenou na menší kousky a cizrnu. Přidejte lžíci olivového oleje, lžičku sušeného česneku, osolte a zamíchejte. Máte rádi pálivé? Přidat můžete i trochu chilli a uzené papriky. Přidat můžete i sušené bylinky: hodí se rozmarýn nebo tymián.
- Takto připravenou směs zeleniny i cizrnu pečte cca 30 minut, dokud nebude měkká a cizrna křupavá.
- Mezitím si připravte quinou: k jednomu dílu quinoy přidejte dva díly vody nebo ještě lépe vývaru. Vařte do měkka, trvá to cca 15–20 minut.
- Po upečení zeleninu nechte mírně vychladnout, stejně tak i quinou.
- Mezitím si připravte hluboké talíře, do nich čerstvý listový špenát nebo jinou směs salátů.
- Na to přidejte pečenou zeleninu, cizrnu, natrhejte mozzarellu a ozdobte plátkovými mandlemi. Pokud máte, přidejte i granátové jablko. Salátu dodá zajímavý křupavý element.
Zajímevé vyzkouším
Zajímavý recept. Musím někdy zkusit.
Zkuste 🙂 Budu ráda…
Hmm, docela zajímavé složení 🙂
Na mé chutě se mi zdá už dost překombinovaný….
já mám ráda v zimě kořeněnou zeleninu a všechny chutě..