Troubu předehřejte na 200 °C.
Do mísy dejte kapustičky, dýni nakrájenou na menší kousky a cizrnu. Přidejte lžíci olivového oleje, lžičku sušeného česneku, osolte a zamíchejte. Máte rádi pálivé? Přidat můžete i trochu chilli a uzené papriky. Přidat můžete i sušené bylinky: hodí se rozmarýn nebo tymián.
Takto připravenou směs zeleniny i cizrnu pečte cca 30 minut, dokud nebude měkká a cizrna křupavá.
Mezitím si připravte quinou: k jednomu dílu quinoy přidejte dva díly vody nebo ještě lépe vývaru. Vařte do měkka, trvá to cca 15–20 minut.
Po upečení zeleninu nechte mírně vychladnout, stejně tak i quinou.
Mezitím si připravte hluboké talíře, do nich čerstvý listový špenát nebo jinou směs salátů.
Na to přidejte pečenou zeleninu, cizrnu, natrhejte mozzarellu a ozdobte plátkovými mandlemi. Pokud máte, přidejte i granátové jablko. Salátu dodá zajímavý křupavý element.