Go Back
+ servings

Zimní salát

Vytisknout recept
Taky snadno zapadne i do vegetariánského jídelníčku.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Dýně hokkaido 400 g
  • Růžičková kapusta 400 g
  • Polníček 100 g
  • Cizrna v nálevu 300 g
  • Quinoa 160 g
  • Mozzarella 2 balení
  • Mandle plátky 20 g
  • Olivový olej extra panenský 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Mleté chilli
  • Uzená paprika

Instrukce

  • Troubu předehřejte na 200 °C.
  • Do mísy dejte kapustičky, dýni nakrájenou na menší kousky a cizrnu. Přidejte lžíci olivového oleje, lžičku sušeného česneku, osolte a zamíchejte. Máte rádi pálivé? Přidat můžete i trochu chilli a uzené papriky. Přidat můžete i sušené bylinky: hodí se rozmarýn nebo tymián.
  • Takto připravenou směs zeleniny i cizrnu pečte cca 30 minut, dokud nebude měkká a cizrna křupavá.
  • Mezitím si připravte quinou: k jednomu dílu quinoy přidejte dva díly vody nebo ještě lépe vývaru. Vařte do měkka, trvá to cca 15–20 minut.
  • Po upečení zeleninu nechte mírně vychladnout, stejně tak i quinou.
  • Mezitím si připravte hluboké talíře, do nich čerstvý listový špenát nebo jinou směs salátů.
  • Na to přidejte pečenou zeleninu, cizrnu, natrhejte mozzarellu a ozdobte plátkovými mandlemi. Pokud máte, přidejte i granátové jablko. Salátu dodá zajímavý křupavý element.