hrachová kaše
Ingredience
- sůl
- česnek
- voda
- masox
- hrách
- majoránka
- pepř mletý
Instrukce
- 1
- Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit, dokud hrách trochu nezměkne.
- 2
- Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř, trošku majoránky a česnek.
- 3
- Já osobně nezahuštuji, mám to samo o sobě husté, ale kdo chce hustší, tak já bych doporučila nastrouhaný syrový brambor.
- 4
- Hotovou kaši posypeme do zlatova opečenou cibulkou a jako přílohu párek.
Dobrá
Luštěniny moc často nedělám, dělají mně potíže. Ale občas je to dobré jídlo a hlavně rychlé a zdravé.
Hrachovou kaši máme s mužem moc rádi, ostatně asi jako všechny luštěniny. Máme je doma často na jídelníčku.
tu jsme měli nedávno, pochutnala jsem si… 🙂
jj stará, dobrá klasika…