hrachová kaše

Vytisknout recept
Klasika. Tento sytý pokrm se nejčastěji podává s párkem, vejcem nebo kyselou okurkou.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • sůl
  • česnek
  • voda
  • masox
  • hrách
  • majoránka
  • pepř mletý

Instrukce

  • 1
  • Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit, dokud hrách trochu nezměkne.
  • 2
  • Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř, trošku majoránky a česnek.
  • 3
  • Já osobně nezahuštuji, mám to samo o sobě husté, ale kdo chce hustší, tak já bych doporučila nastrouhaný syrový brambor.
  • 4
  • Hotovou kaši posypeme do zlatova opečenou cibulkou a jako přílohu párek.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Luštěniny moc často nedělám, dělají mně potíže. Ale občas je to dobré jídlo a hlavně rychlé a zdravé.

  2. Hrachovou kaši máme s mužem moc rádi, ostatně asi jako všechny luštěniny. Máme je doma často na jídelníčku.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    tu jsme měli nedávno, pochutnala jsem si… 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account