Vytisknout recept
Klasika. Tento sytý pokrm se nejčastěji podává s párkem, vejcem nebo kyselou okurkou.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes min
Čas vaření 30 minutes min
Celkový čas 45 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová
- sůl
- česnek
- voda
- masox
- hrách
- majoránka
- pepř mletý
1
Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit, dokud hrách trochu nezměkne.
2
Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř, trošku majoránky a česnek.
3
Já osobně nezahuštuji, mám to samo o sobě husté, ale kdo chce hustší, tak já bych doporučila nastrouhaný syrový brambor.
4
Hotovou kaši posypeme do zlatova opečenou cibulkou a jako přílohu párek.