Vepřová játra na slanině
Ingredience
- 500 g vepřových jater
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 g hříbků
- soj. omáčka
- vývar
- sádlo
Instrukce
- Slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.
- Oloupeme a nakrájíme si cibuli na kostičky a česnek na plátky.
- Na sádle osmažíme cibuli s česnekem do zlatova.
- Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
- Přidáme na sádlo a orestujeme.
- Přisypeme sladkou papriku, pepř, kmín, majoránku a sůl.
- Podlijeme vývarem, přidáme hříbky a dusíme do měkka.
- Zahustíme hladkou moukou a ochutíme sojovou omáčkou.
- Podáváme nejraději s dušenou rýží nebo s bramborem.
Klasika
mám ráda, dělávám jen, spíš tedy kuřecí…
Kuřecí dělávám spíše smažené obalené v těstíčku. Ale může být i na omáčku.
Mám ráda jen kuřecí…
Výborná klasika, také děláváme…..