Vytisknout recept
Vepřová játra se dají udělat na všechny způsoby. My je máme nejraději na slanině s houbami a s rýží.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 30 minutes min
Celkový čas 50 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila Naděžda Křičenská
- 500 g vepřových jater
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 g hříbků
- soj. omáčka
- vývar
- sádlo
Slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.
Oloupeme a nakrájíme si cibuli na kostičky a česnek na plátky.
Na sádle osmažíme cibuli s česnekem do zlatova.
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
Přidáme na sádlo a orestujeme.
Přisypeme sladkou papriku, pepř, kmín, majoránku a sůl.
Podlijeme vývarem, přidáme hříbky a dusíme do měkka.
Zahustíme hladkou moukou a ochutíme sojovou omáčkou.
Podáváme nejraději s dušenou rýží nebo s bramborem.