Go Back
+ servings

Vepřová játra na slanině

Vytisknout recept
Vepřová játra se dají udělat na všechny způsoby. My je máme nejraději na slanině s houbami a s rýží.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 500 g vepřových jater
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 g hříbků
  • soj. omáčka
  • vývar
  • sádlo

Instrukce

  • Slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.
  • Oloupeme a nakrájíme si cibuli na kostičky a česnek na plátky.
  • Na sádle osmažíme cibuli s česnekem do zlatova.
  • Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
  • Přidáme na sádlo a orestujeme.
  • Přisypeme sladkou papriku, pepř, kmín, majoránku a sůl.
  • Podlijeme vývarem, přidáme hříbky a dusíme do měkka.
  • Zahustíme hladkou moukou a ochutíme sojovou omáčkou.
  • Podáváme nejraději s dušenou rýží nebo s bramborem.