Jablečná bábovka s kakaem
Ingredience
- 300 g hladká špaldová mouka
- 100 g třtinový cukr
- 150 ml oleje
- 3 celá vejce
- 3 lžíce kakaa
- 300 g strouhaných jablek
- 1 prášek do pečiva
- sekané vlašské ořechy - hrst
- máslo a mouka na vysypání bábovkové formy
Instrukce
- Očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle jablka.
- Do mísy dáme cukr a vejce a pomocí mixéru s metlami vyšleháme do pěny.
- Postupně po částech přilijeme olej a ještě šleháme.
- Přidáme kakao, strouhaná jablka, opatrně zamícháme.
- Nakonec pak vsypeme mouku s kypřícím práškem a posekané ořechy.
- Promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.
- Pečeme při cca 175°C něco málo přes hodinu - záleží také na tvaru formy, jak je těsto vysoké.
Super
Musím vyskúšať, recept sa mi páči
Bábovky s dýní, mrkví nebo jablky jsou vždy vláčné a dobré. Bábovka vypadá moc dobře.
Tuhle bábovku taky ráda dělávám. Vlastně obecně jakoukoliv bábovku, v tomto případě jsem experimentátorka. Vypadá velmi chutně! 🙂
jj, mám to podobně, člověk za ty roky už tak nějak ví, co se dá a co nedá nakombinovat, aby se dílo podařilo 🙂
Opět vypadá lákavě, někdy vyzkouším 🙂
Děkuji, toto je opravdu klasika – ještě recept po mé babičce, jen mouku jsem vyměnila a množství cukru o dost stáhla.