Jablečná bábovka s kakaem
Vytisknout recept
Klasika, kterou nikdy nic nezkazíte.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 1 hour hod. 10 minutes min
Celkový čas 1 hour hod. 30 minutes min
Porce 8 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová
- 300 g hladká špaldová mouka
- 100 g třtinový cukr
- 150 ml oleje
- 3 celá vejce
- 3 lžíce kakaa
- 300 g strouhaných jablek
- 1 prášek do pečiva
- sekané vlašské ořechy - hrst
- máslo a mouka na vysypání bábovkové formy
Očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle jablka.
Do mísy dáme cukr a vejce a pomocí mixéru s metlami vyšleháme do pěny.
Postupně po částech přilijeme olej a ještě šleháme.
Přidáme kakao, strouhaná jablka, opatrně zamícháme.
Nakonec pak vsypeme mouku s kypřícím práškem a posekané ořechy.
Promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme při cca 175°C něco málo přes hodinu - záleží také na tvaru formy, jak je těsto vysoké.