Go Back
+ servings

Jablečná bábovka s kakaem

Vytisknout recept
Klasika, kterou nikdy nic nezkazíte.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 10 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 8 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g hladká špaldová mouka
  • 100 g třtinový cukr
  • 150 ml oleje
  • 3 celá vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 300 g strouhaných jablek
  • 1 prášek do pečiva
  • sekané vlašské ořechy - hrst
  • máslo a mouka na vysypání bábovkové formy

Instrukce

  • Očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle jablka.
  • Do mísy dáme cukr a vejce a pomocí mixéru s metlami vyšleháme do pěny.
  • Postupně po částech přilijeme olej a ještě šleháme.
  • Přidáme kakao, strouhaná jablka, opatrně zamícháme.
  • Nakonec pak vsypeme mouku s kypřícím práškem a posekané ořechy.
  • Promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.
  • Pečeme při cca 175°C něco málo přes hodinu - záleží také na tvaru formy, jak je těsto vysoké.