žampiónová pizza
Ingredience
- Zdravé těsto na pizzu
- 100 g odtučněného tvarohu ve vaničce
- 1 ks vejce M 50 g
- 140 g celozrnné pšeničné mouky nebo 70 g celozrnné mouky a 70 g hladké bílé mouky
- špetka soli
- Ostatní ingredience na pizzu
- 60 g nízkotučné zakysané smetany 8%
- 2 stroužky česneku 6 g
- 100 g rajčat můžeš vynechat
- 125 g strouhaného sýru do 30% t.v.s. např. eidam, mozzarella
- 140 g žampiónů nebo jiných hub
- 60 g hotových kuřecích nebo krůtích prs nebo maso které zbylo z vaření vývaru
- sušené oregano a sušená bazalka nebo italské koření
- sůl pepř
- řepkový olej ve spreji 2 ml
Instrukce
- Všechny suroviny na těsto smíchej a dobře propracuj v těsto. Pokud je těsto lepivé, přidej trochu víc mouky. Těsto zabal do potravinářské fólie a dej odležet do lednice.
- Pokud nemáš maso připravené předem, např. z vaření vývaru, tak maso očisti od tuku, nakrájej na menší části, osol, opepři a osmahni na trošce řepkového oleje do poloměkka.
- Rajčata a žampiony nakrájej na tenké plátky. Žampiony osmaž na trošce řepkového oleje do poloměkka, osol a opepři.
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Těsto vyválej na pomoučeném válu na průměr 26 cm a přenes na plech vystlaný pečícím papírem.
- Smíchej zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a natři na vyválené těsto.
- Pak rovnoměrně naskládej plátky rajčat, posypej sýrem, přidej houby, kuřecí maso a nakonec trošku sušeného oregana a bazalky.
- Peč 15 – 20 minut na 180 °C a hlídej, aby se těsto nespálilo.
Pizzu děláme málokdy, ale tuto ráda vyzkouším.
super, to jsem rada.
Já mám pizzu ráda, muž o ní extra nestojí…naposledy jsme jí měli před cca 5 lety v jedné pizzerii v Nymburku.
my to mame naopak 😀
Pizzu doma vůbec neděláme, a nikde si ji ani nedáváme, leda by byla opravdu nejvyšší nouze a my umírali hladem :-. S manželem jsem 13 let a měli jsme ji 2x ta ty roky
taky na to nejsem, ale pritel je zrout, me to prijde jak chleba se salamem a syrem, akorat zapecene 😀