játrová omáčka

Vytisknout recept
Můžeš z nich připravit poměrně rychlý a velice chutný oběd nebo večeři nejen po tréninku. Vyžaduje jenom pár základních surovin, které máš určitě běžně ve spíži a v lednici. Jako příloha poslouží rýže nebo pokud máš víc času, můžeš udělat celozrnný kynutý knedlík.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 30 g celozrnné mouky žitné, špaldové nebo pšeničné
  • 250 ml nízkotučného mléka 0,5%
  • 1 ks cibule 80 g
  • 1 lžíce mletého kmínu 8 g
  • 1/4 lžičky pepře 2 g
  • 1 lžička soli 5 g
  • řepkový olej ve spreji 2 ml

Instrukce

  • Kuřecí vývar je potřeba mít připravený předem.
  • Játra zbav tuku, umyj a nakrájej na menší části.
  • Cibuli oloupej, nakrájej najemno a osmaž s kmínem na trošce řepkového oleje.
  • Přidej játra, opepři a nechejte zatáhnout. Pozor, nesol, játra by ztvrdly!
  • Zalij vývarem a nechej pozvolna dusit pod pokličkou 30 minut.
  • Vytáhni asi třetinu jater z omáčky a zbytek rozmixuj v hrnci dohladka ponorným mixérem.
  • Mouku rozmíchej v mléce a pomalu za stálého míchání nalévej do omáčky. Dobře míchej, aby se neudělaly hrudky.
  • Povař cca 10 minut a pak případně dolaď konzistenci – pokud je omáčka moc řídká, přidej další mouku rozmíchanou v trošce mléka. Pokud moc hustá, přilij trochu vývaru a nechej ještě provařit.
  • Ochutnej a osol podle svojí chuti a nakonec vlož celá játra.
  • Podávej s rýží uvařenou v rýžovaru nebo fitness celozrnným kynutým knedlíkem.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Játra máme rádi s rýží. Tuto variantu také zkusím.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    Také dělám, mám ji tmavší, přidávám červenou papriku :-), máme rádi s rýží

  3. Játrovou omáčku máme doma rádi a čas od času jí ráda vařím.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account