Salát s grilovaným melounem
Ingredience
- 1 ks meloun menší bez semínek
- 0,50 lžička koriandrová semínka
- 0,33 hrnek bílý vinný ocet
- 2 lžíce šťáva limetová
- 1 lžička med
- 0,50 hrnek olivový olej
- 300 g cherry rajčátka
- 1 svazek koriandr
- sůl čerstvě mletý Kampotský pepř
Instrukce
- Meloun nakrájejte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti. Každou část ještě příčně pokrájejte na plátky a odkrojte slupku i s bílou částí.
- Gril rozehřejte na střední teplotu. Ogrilujte na něm plátky melounu přibližně 3 minuty z každé strany. Na suché pánvi opečte koriandr a poté jej roztlučte v hmoždíři. Koření nasypte do misky a prošlehejte s vinným octem, limetovou šťávou, medem a olivovým olejem. Podle chuti osolte a opepřete. Polovinou zálivky zalijte ogrilovaný meloun a nechte jej v ledničce odpočinout.
- Rajčata pokrájejte na poloviny, promíchejte se zbytkem zálivky a s nasekaným koriandrem a přidejte k naloženému melounu. Salát podávejte ke grilovaným žebrům.
Nový zajímavý recept.
Hm, tak na můj vkus už zbytečně překombinované. Meloun bych si dala i bez úpravy.
Tak tohle bych asi ochutnala, ale doma bych se do salátu nepustila 🙂