Kombinace sladkého melounu, rajčátek a koriandru tvoří se sladko-kyselou zálivkou dokonalou harmonii chutí, která vás ohromí od prvního sousta.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 6osob
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
1ks meloun menší bez semínek
0,50lžička koriandrová semínka
0,33hrnek bílý vinný ocet
2lžíce šťáva limetová
1lžička med
0,50hrnek olivový olej
300gcherry rajčátka
1svazek koriandr
sůl čerstvě mletý Kampotský pepř
Instrukce
Meloun nakrájejte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti. Každou část ještě příčně pokrájejte na plátky a odkrojte slupku i s bílou částí.
Gril rozehřejte na střední teplotu. Ogrilujte na něm plátky melounu přibližně 3 minuty z každé strany. Na suché pánvi opečte koriandr a poté jej roztlučte v hmoždíři. Koření nasypte do misky a prošlehejte s vinným octem, limetovou šťávou, medem a olivovým olejem. Podle chuti osolte a opepřete. Polovinou zálivky zalijte ogrilovaný meloun a nechte jej v ledničce odpočinout.
Rajčata pokrájejte na poloviny, promíchejte se zbytkem zálivky a s nasekaným koriandrem a přidejte k naloženému melounu. Salát podávejte ke grilovaným žebrům.