Černá čočka se zeleninou
Ingredience
- 300 g černá čočka beluga
- 100 g mrkev
- 100 g celer
- 1 lžíce rajského protlaku
- 5 dkg másla
- sůl pepř, sušený česnek, kari koření
- 4 plátky slaniny
- 4-6 vajec
- kyselá okurka nakládaná červená řepa (nemusí být)
Instrukce
- Černou čočku uvaříme dle návodu na sáčku do měkka, osolíme, slijeme přebytečnou vodu a odstavíme.
- Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- Na pánvi zpěníme máslo a dáme pokrájenou zeleninu, restujeme do změknutí, ke konci přidáme lžíci rajského protlaku.
- Promícháme a ještě chvíli restujeme.
- Poté do pánve přidáme vařenou čočku. Vše promícháme a okořeníme.
- Já přidala sůl, mletý pepř, trošku sušeného česneku a kari koření.
- Promícháme a máme hotovo.
- Pokrm doplníme orestovaným plátkem slaniny a volským okem.
- Přidáme kyselou okurku, u nás doma byla v lednici sterilovaná červená řepa.
Vařím často červenou čočku. Tuto musím teprve vyzkoušet.
Vyzkoušej, my jsme z její chuti s manželem byli příjemně překvapení a máme ji rádi 🙂
Vyzkoušejte, i manžel byl z této úpravy čočky mile překvapen, dnes jsme byli nakupovat, tak už jí mám zase doma.
mňam, mňam, čočku Belugu milujeme 🙂
No také mi zachutnala, tak zařadím do jídelníčku častěji.
máme teď doma 5 balíčků, paráda… fakt tohle můžeme
Dnes jsme také koupili další do zásoby 🙂
miluji červenou čočku a černou jsem zatím měla jen jednou Beluga 🙂
No však u mě to byla s černou čočkou premiéra a tedy pochutnala jsem si. A tedy jsem zvědavá, co na to poví manžel.