Zdravější knedlík s vajíčkem
Ingredience
- 200 g celozrnného houskového knedlíku
- 4 vejce M 200 g
- 100 g kvalitní vysokoprocentní kuřecí nebo krůtí šunky např. Pikok Pure Lidl
- řepkový olej ve spreji na vystříkání pánve 2 ml
- sůl
- pepř
Instrukce
- Celozrnný houskový knedlík je třeba mít připravený předem.
- Knedlík nakrájej na kostičky, šunku nadrobno a vajíčka rozmíchej v nádobce.
- Pánev vystříkej troškou řepkového oleje ve spreji, přidej nakrájené knedlíky a osmahni dozlatova.
- Přidej nakrájenou šunku, ještě chvilku osmahni a zalij rozmíchanými vejci.
- Míchej, dokud nebudou vejce téměř hotová, ale nepřežeň to, ať nejsou moc drolivá, trvá to jen pár sekund.
- Nakonec dle chuti osol a opepři.
- Podávej s čerstvou zeleninou.
- Vzniknou 2 větší porce nebo 3 menší. Větší je vhodná po sportovní aktivitě.
Knedlíky s vejcem jsme už dlouho neměli.
Knedlík s vajíčkem si doma párkrát do roka rádi dáme.
Když už musíme mít knedlík (svíčková nebo segedýn), tak vařím celozrnné, a pokud zbydou, dáme si je rádi s vejcem 🙂 I náš dvouletý vnouček miluje knedlík s vejcem, ♥