Zdravější knedlík s vajíčkem
Vytisknout recept
Místo kupovaného houskového knedlíku použij domácí fit celozrnný knedlík, šetři tukem a bílkoviny navyš kvalitní šunkou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes min
Čas vaření 5 minutes min
Celkový čas 10 minutes min
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová
- 200 g celozrnného houskového knedlíku
- 4 vejce M 200 g
- 100 g kvalitní vysokoprocentní kuřecí nebo krůtí šunky např. Pikok Pure Lidl
- řepkový olej ve spreji na vystříkání pánve 2 ml
- sůl
- pepř
Celozrnný houskový knedlík je třeba mít připravený předem.
Knedlík nakrájej na kostičky, šunku nadrobno a vajíčka rozmíchej v nádobce.
Pánev vystříkej troškou řepkového oleje ve spreji, přidej nakrájené knedlíky a osmahni dozlatova.
Přidej nakrájenou šunku, ještě chvilku osmahni a zalij rozmíchanými vejci.
Míchej, dokud nebudou vejce téměř hotová, ale nepřežeň to, ať nejsou moc drolivá, trvá to jen pár sekund.
Nakonec dle chuti osol a opepři.
Podávej s čerstvou zeleninou.
Vzniknou 2 větší porce nebo 3 menší. Větší je vhodná po sportovní aktivitě.