Špenátová polévka
Ingredience
- 400 g sekaného špenátu čerstvého, nebo mraženého
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 250 ml mléka
- 250 ml vývaru/vody
- sůl pepř
- sýr žervé
- lžíce másla
Instrukce
- Na másle orestujte najemno nakrájenou cibulku spolu s česnekem.
- Poté přidejte omytý špenát, nebo vymačkaný rozmražený špenát. Chvíli opečte.
- Nakonec zalijte mlékem a vývarem (vodou), osolte a opepřete. Vařte cca 10 minut.
- Na závěr podávejte se sýrem typu žervé.
Vypadá krásně. Špenát máme rádi, tak vyzkouším.
Ja ho miluji, ve vsem…
Mňam, ten vypadá skvěle. Zrovna nedávno jsem vyhazovala čerstvý listový špenát, protože jsem nějak nevěděla, co s ním a pak už nebyl dobrý.
Ano, cerstvy moc dlouho nevydrzi, pak je horky 🙁
ta by mi chutnala, jen místo mléka bych dala smetanu
Také moznost, je pak hustsi…
mňam, asi ji brzy zařadím do jídelníčku. Máme mražené kostky špenátu… už se těším
take pouzijeme i mrazeny….